Ułatwienia dostępu

PL  |  EN

OFERTA SPOTKANIA WIGILIJNE

OFERTA SPOTKANIA WIGILIJNE

Święta Bożego Narodzenia to najpiękniejszy czas w roku, pełen spokoju, radości i wspaniałych spotkań. Zaplanuj firmowe
spotkanie wigilijne w Hotelu Kosmowski. Pamiętając, że proponowane przez nas usługi zawsze uwzględniają Państwa sugestie i potrzeby poniżej prezentujemy trzy opcje menu do wyboru.


PAKIET I – 150 zł/os.
MENU PLATEROWE

ZUPA 1 porcja na osobę
> staropolski barszcz wigilijny podawany z uszkami

DANIE GŁÓWNE 2 porcje na osobę
> smażony filet z karpia
> dorsz w sosie cytrynowo-maślanym
 > pierogi z kapustą i grzybami (1 porcja – 3 sztuki)
> polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym

DODATKI: kapusta zasmażana z grzybami leśnymi, ziemniaki, frytki

DESER 1,5 porcji na osobę
 > pierniki wigilijne (1 porcja – 2 sztuki)
> sernik tradycyjny
> makowiec

BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK 2 porcje na osobę
> pasztet z żurawiną
> tortille z łososiem
> ryba po grecku
 > śledź w oleju z cebulką
 > tradycyjna sałatka jarzynowa
> pieczywo, masło

NIELIMITOWANY PAKIET NAPOJÓW BEZALKOHOLOWYCH
> kawa z ekspresu, herbata (szeroki wybór aromatów) DODATKI: cukier, mleko, cytryna
> woda mineralna niegazowana
> kompot z suszu owocowego 1 porcja na osobę
> SOKI OWOCOWE 1l/os. (za każdą 100% płatną osobę, do spożycia na terenie lokalu)
> OPCJONALNIE NAPOJE GAZOWANE 0,85 l – 15 zł/os.
> ALKOHOLE WŁASNE – bez dodatkowych opłat przy menu za min. 200 zł/os., poniżej opłata korkowa – 10 zł/os.

 

WSTĘP NA WIECZOREK TANECZNY – 15 zł/os. 


PAKIET II – 200 zł/os.
MENU PLATEROWE

ZUPA 1 porcja na osobę – DO WYBORU
> staropolski barszcz wigilijny podawany z uszkami
> krem grzybowy

DANIE GŁÓWNE 2,5 porcji na osobę
> łosoś z grilla
> smażony filet z karpia

> pierogi z kapustą i grzybami (1 porcja – 3 sztuki)
> sakiewka wieprzowa ze szpinakiem i kurkami

DODATKI: kapusta zasmażana z grzybami leśnymi, ziemniaki, frytki, sos grzybowy

CIASTO 2 porcje na osobę
> pierniki wigilijne (1 porcja – 2 sztuki)
> sernik tradycyjny
> sernik z brzoskwinią w makowiec

BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK 2,5 porcje na osobę
> polędwiczka drobiowa z grzybami
> kluski z makiem
> kruche wytrawne babeczki z pasztetem z żurawiną
> wędzony łosoś z koperkiem i serem mascarpone
> tradycyjna sałatka jarzynowa
> pieczywo, masło

NIELIMITOWANY PAKIET NAPOJÓW BEZALKOHOLOWYCH
> kawa z ekspresu, herbata (szeroki wybór aromatów) DODATKI: cukier, mleko, cytryna
> woda mineralna niegazowana
> kompot z suszu owocowego 1 porcja na osobę
> SOKI OWOCOWE 1l/os. (za każdą 100% płatną osobę, do spożycia na terenie lokalu)
> NAPOJE GAZOWANE 0,85 l/os. – w cenie
> ALKOHOLE WŁASNE – bez dodatkowych opłat przy menu za min. 200 zł/os., poniżej opłata korkowa – 10 zł/os.

 

WSTĘP NA WIECZOREK TANECZNY – w cenie pakietu


PAKIET III – 200 zł/os.
MENU SERWOWANE

PRZYSTAWKA 1 porcja na osobę
> tatar z łososia z kaparami i suszonymi pomidorami

ZUPA 1 porcja na osobę 
> krem z grzybów leśnych z oliwą truflową i maślaną grzanką

DANIE GŁÓWNE 1 porcja na osobę – DO WYBORU JEDNA Z OPCJI
> Grillowany łosoś podany z kaszą kuskus, warzywami gotowanymi (mini brokuł i marchewka) i sosem

> Polędwiczka wieprzowa z sosem demi-glace podana z purée pomidorowo-ziemniaczanym i pieczonym kalafiorem

DESER 1 porcja na osobę
> sernik z karmelem i owocami

ZIMNA PRZEKĄSKA 1 porcje na osobę
> roladka drobiowa z prażonymi migdałami, grzanką czosnkową i mixem sałat

NIELIMITOWANY PAKIET NAPOJÓW BEZALKOHOLOWYCH
> kawa z ekspresu, herbata (szeroki wybór aromatów) DODATKI: cukier, mleko, cytryna
> woda mineralna niegazowana
> kompot z suszu owocowego 1 porcja na osobę
> SOKI OWOCOWE 1l/os. (za każdą 100% płatną osobę, do spożycia na terenie lokalu)
> OPCJONALNIE NAPOJE GAZOWANE 0,85 l – 15 zł.os.
> ALKOHOLE WŁASNE – bez dodatkowych opłat przy menu za min. 200 zł/os., poniżej opłata korkowa – 10 zł/os.

 

WSTĘP NA WIECZOREK TANECZNY – w cenie pakietu

 

PAKIET IV – 240 zł/os.

PRZYSTAWKA 1 porcja na osobę
> tatar z łososia z kaparami i suszonymi pomidorami

ZUPA 1 porcja na osobę – DO WYBORU
> staropolski barszcz wigilijny podawany z uszkami
> krem grzybowy

DANIE GŁÓWNE 2,5 porcji na osobę
> pstrąg pieczony
> łosoś w cieście francuskim

> jesiotr zapiekany w sosie migdałowo-cytrynowym
> pierogi z kapustą i grzybami (1 porcja – 3 sztuki)
> sakiewka wieprzowa z grzybami

DODATKI: ziemniaki pieczone z ziołami, frytki, kapusta zasmażana z grzybami leśnymi, 
mix sałat z cytrynowym sosem vinaigrette

CIASTO 2 porcje na osobę
> pierniki wigilijne (1 porcja – 2 sztuki)
> sernik tradycyjny
> sernik z brzoskwinią
> makowiec

BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK 2,5 porcji na osobę
> śledź na trzy smaki (w oleju, cherry, po kaszubsku)
> polędwiczka drobiowa z grzybami
> sałatka z kaczką podawana z sosem malinowym i mandarynką
> kruche wytrawne babeczki z pasztetem i żurawiną
> sałatka jarzynowa
> pieczywo, masło

NIELIMITOWANY PAKIET NAPOJÓW BEZALKOHOLOWYCH
> kawa z ekspresu, herbata (szeroki wybór aromatów) DODATKI: cukier, mleko, cytryna
> woda mineralna niegazowana
> kompot z suszu owocowego 1 porcja na osobę
> SOKI OWOCOWE 1l/os. (za każdą 100% płatną osobę, do spożycia na terenie lokalu)
> NAPOJE GAZOWANE 0,85 l/os. – w cenie
> ALKOHOLE WŁASNE – bez dodatkowych opłat przy menu za min. 200 zł/os., poniżej opłata korkowa – 10 zł/os.

 

WSTĘP NA WIECZOREK TANECZNY – w cenie pakietu

 

 

 

DODATKOWE OPCJE

PAKIET NAPOJÓW:
Coca-Cola 0,85 l/os., Sprite 0,85 l/os. – 25zł/os.
Coca-Cola 0,85 l/os., Sprite 0,85 l/os., piwo 0,5 l/os. – 35 zł/os
Coca-Cola 0,85 l/os., Sprite 0,85 l/os., piwo 0,5 l/os., wódka* 0,5 l/2os. – 70 zł/os.
Coca-Cola 0,85 l/os., Sprite 0,85 l/os., piwo 0,5 l/os., wódka* 0,5 l/2os.,
whisky* 0,5 l/4os. – 110 zł/os

* zapytaj kelnera o rodzaj
DODATKOWA PORCJA MIĘSA

drób, wieprzowina – 26 zł/porcja, ryba, wołowina – 29 zł/porcja
TATAR WOŁOWY LUB Z ŁOSOSIA – 32 zł/porcja
DODATKOWA ZUPA – 16 zł/os.
DODATKOWA PORCJA ZIMNEGO BUFETU – 16 zł/porcja
DODATKOWA SAŁATKA DO ZIMNEGO BUFETU (dla 5 osób) – 26 zł/porcja
DESKA SERÓW I WĘDLIN dla 5 osób – 75 zł/szt.
FONTANNA CZEKOLADY – mleczna belgijska czekolada w zestawie z owocami sezonowymi i suchymi przekąskami – 20 zł/os.
SŁÓJ MOJITO 3 l (rum 500 ml, woda gazowana 2,5 l) – orzeźwiający, słodko-kwaśny drink na bazie białego rumu,
z cukrem trzcinowym w trzy litrowym słoju – 200 zł

 

DODATKOWE ATRAKCJE:

WIGILIJNA DEGUSTACJA WINA – ZAPYTAJ O CENNIK!
Aby podkreślić walory smakowe dań wigilijnych polecamy naszą kartę win. Przy nabyciu 5 butelek – 5% rabatu na wino, 10 butelek -10%

OPRAWA MUZYCZNA
Oferujemy możliwość oprawy muzycznej wypełniającej atmosferę spotkania wigilijnego
a może IMPREZA TANECZNA? – …po spotkaniu wigilijnym. Koszt zorganizowania wieczorku tanecznego z DJ-em – 1000 PLN netto

KRĘGLE
TOR 70 zł/h (od piątku do niedzieli i w święta)
TOR 45 zł/h (od poniedziałku do czwartku)
Rezerwacja imprezy w terminie, kiedy odbywa się WIECZOREK TANECZNY – wstęp 10 zł

FOTOBUDKI
FOTOBUDKA TRADYCYJNA: PAKIET 2-GODZINNY – 600 zł
FOTOBUDKA 360: PAKIET 3-GODZINNY Z ANIMATOREM – 1000 zł

GAMEROOM
Nasz GAMEROOM to świetne miejsce na spędzenie czasu ze znajomymi. Pogracie w nim m.in. w darta, brydża, pokera, bilard, piłkarzyki.
PAKIET 2-GODZINNY – 500 zł  |  PAKIET 3-GODZINNY – 800 zł

BONY UPOMINKOWE DLA PRACOWNIKÓW
w sprzedaży oferujemy vouchery na wszystkie usługi hotelowe:
> voucher do restauracji na kwotę 50 PLN / 100 PLN / 150 PLN / 200 PLN
> voucher na kręgielnię na kwotę 45 PLN / 70 PLN
> bilet na imprezy okolicznościowe organizowane w Hotelu Kosmowski


WAŻNE INFORMACJE:
> Zmiany dotyczące menu mogą być dokonywane najpóźniej na 14 dni przed imprezą
> Zmiany dotyczące liczby gości mogą być dokonywane najpóźniej na 7 dni przed imprezą
> Brak możliwości wniesienia do lokalu własnych napoi gazowanych, ciasta i tortów własnego wypieku
W przypadku zmiany stawek podatkowych bądź wzrostu cen rynkowych na poszczególne grupy produktów, mających wpływ na koszt świadczonych usług, Wykonawca zastrzega sobie prawo do podwyżki ceny menu

Od 1 kwietnia 2024 r. nastąpiła zmiana podatku VAT na żywność z 0% na 5%. Ma to wpływ na koszt świadczonych usług. 
W związku z tym cena menu każdego z pakietów ulega zmianie. O więcej szczegółów dopytaj koordynatora.

Sylwia Kosmowska-Łączkowska

DYREKTOR HOTELU, KOORDYNATOR DS. IMPREZ

Marta Matuszak

KOORDYNATOR DS. IMPREZ

Agata Urbańska

KOORDYNATOR DS. IMPREZ
× W czym możemy pomóc?